Werkgroep Participatie en Armoede beleid

Werkgroep Participatie en Armoede Beleid.

Wat is Participatie?
Participatie gaat over het meedoen in de samenleving via arbeid of dagbesteding, onderwijs, onderlinge hulp, vrijwilligerswerk en sociale netwerken. Iedereen moet kunnen meedoen: elk persoon, jong of oud, met beperking of zonder.
Meedoen geeft dag – en weekstructuur en zorgt voor ontmoeting.
Het doen van vrijwilligerswerk zorgt bijvoorbeeld voor meer eigenwaarde en minder gevoelens van stress en eenzaamheid.
Het hebben van een baan heeft een positief effect op iemands gezondheid. Dit komt voornamelijk doordat een baan zin en inhoud aan het leven geeft.
Voor mensen met lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen is meedoen minder vanzelfsprekend dan voor mensen zonder beperking.

Wat is Armoede?
Armoede zien we steeds vaker in onze samenleving, het treft niet alleen mensen met een uitkering, maar ook werkende alleenstaande moeders / vaders en gezinnen met kinderen die een modaal inkomen hebben, denk aan de toenemende inflatie en de energiecrisis. Gezinnen of alleenstaanden die hun rekeningen niet meer kunnen betalen en al die stress hebben.. Wat moeten we vandaag weer eten en hoe komen we deze maand weer door!

Wat doet de werkgroep Participatie en Armoede beleid.
Wij als werkgroep participatie, geven gevraagd en ongevraagd advies aan de burgemeester, wethouders en aan de gemeenteraad over het beleid op het gebied van participatie en het armoede beleid.
Wij volgen nauwlettend de politiek omtrent het participatie en armoede beleid, zowel landelijk als gemeentelijk.
Wij behartigen de belangen van onze inwoners die te maken hebben met dit beleid, zodat wij dit beleid goed kunnen afstemmen op ervaringen, wensen en behoeften van u als inwoner/ster van Lelystad.

Wie zijn wij.
Onze werkgroep bestaat uit vier vrijwilligers die woonachtig zijn in Lelystad, wij zetten ons met hart en ziel in voor alle inwoners van Lelystad, die met het participatie en armoede beleid te maken hebben.
Door ervaring, zowel privé als werkgerelateerd, willen wij u als individu graag vertegenwoordigen.

Albert Schopman
Dieuwko Postema
Sebastiaan van Hoegee

Contact:
Heeft u vragen of wil u in contact komen met deze werkgroep? stuur een email naar het secretariaat. De werkgroep komt graag met u in contact!

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat deze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.